donderdag 13 maart 2014

...de vorm van een gedicht


POËZIE

Voor mij is poëzie iets heel speciaals, iets heel unieks. Het is moeilijk te definiëren, maar het is wel telkens een manier van gevoelens uitdrukken in woorden en klanken. Het is ook steeds de bedoeling dat je  je er helemaal in kan inleven, de emoties raken je tot diep in je hart. In poëzie hoef je je niet steeds aan de realiteit te houden. Je mag je gevoelens en alles wat je kwijt wil, vrij uiten, want poëzie heeft geen grenzen. Je mag schrijven over wat dan ook. Je hoeft je gevoelens niet op te kroppen. Dat is wat poëzie juist zo mooi en uniek maakt. Iedereen heeft er een ander idee over, maar het is wel zeker dat poëzie bij iedereen bepaalde gevoelens oproept. Een dichter schrijft vaak ook recht uit het hart, wanneer je daar even bij stil staat weet je hoe diep die emotie wel kan zitten. Wat iemand in realiteit niet altijd durft zeggen kan dat via poëzie op een mooie en originele manier toch aan bod laten komen. Het kan ook een soort escapisme zijn. Terwijl je het leest of ernaar luistert, kan je soms even je problemen vergeten. Poëzie is heel en vaak zeer diep.

trust your dreams

Vertaling: "Niemand was nooit net als jij. Jij bent individueel uniek, ook alles wat je doet. Geloof in je visies, je dromen kunnen werkelijkheid worden. Open jouw ambitie en verberg het niet." - Ms Moem

Waarom dit gedicht?

Het gedicht sprak me meteen aan door de woorden en de manier waarop het geschreven is. "Niemand was nooit net als jij."  Het is waar: iedereen is uniek, iedereen is anders, niemand is precies hetzelfde. Alleen jij bent jezelf en niemand kan ooit jou zijn. Ook je karakter, want niemand denkt op dezelfde manier. Iedereen heeft andere interesses en dat is heel speciaal. Net zoals je telefoonnummer uniek is, ben jij dat ook. Er is niet echt een ideaal, zolang jij je goed voelt, is er niemand die je zou moeten beoordelen voor wie je bent. Verander nooit voor iemand anders, blijf altijd jezelf.

Auteur: Lisa De Troyer
Bron gedicht: http://msmoem.com/2012/poetry-2/trust-your-dreams-a-poem/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten