woensdag 20 november 2013

...liefde in beelden

Forever is only the beginning...


Een stukje uit de film Twilight Breaking Dawn part 1 (2011,geregisseerd door Bill Condon)

Poëzie... Poëzie  is voor mij een gevoel, een gevoel van liefde bijvoorbeeld, dat je op een blad papier neerpent. Als je verliefd bent is alles wat je doet, alles wat je ziet, alles wat je zegt en denkt ... zoveel anders. Iemand zo liefhebben is bijna een kunst, maar een grotere kunst is dat je dat op papier kan neerzetten of in een film kan spelen of dat in een foto kan tonen. Poëzie kan je meestal niet met, om het zo te zeggen, normale woorden omschrijven, maar je kan het wel tonen. Je kan laten voelen wat jij voelt, je kan laten zien hoe jij de dingen ziet. Ik vind dat dat zoals liefde is. De beste manier om je geliefde te laten zien dat je van hem of haar houdt, is door hem of  haar het te laten zien, het te laten voelen. En dat is voor mij poëzie.


Ik heb als beeldmateriaal een stukje uit de Twilight film genomen (Breaking Dawn part1). Twilight staat gekend voor zijn mooie teksten die ook meestal over de liefde gaan. Toch wilde ik hier vooral laten zien wat woordeloze poëzie is. Ik heb lang gezocht en heb uiteindelijk een stukje film gevonden waarin er niets wordt gezegd... Ze tonen enkel, ze laten zien hoeveel de twee hoofdpersonages van elkaar houden. In het filmpje zie je wat Bella, het meisje, allemaal heeft doorgemaakt voor hem. Er wordt niets gezegd, maar 10 seconden kijken, roept direct 1000 woorden bij je op.


Toelichting bij het verhaal: Het meisje dat je ziet liggen is Bella Swan. Zij is in dit fragment aan het transformeren in een vampier want haar man, Edward, is ook een vampier. Hij moest haar transformeren, anders ging ze sterven aan de verwondingen die ze had opgelopen tijdens de bevalling en zij wilde eigenlijk al veel langer veranderen voor hem omdat ze voor eeuwig bij hem wil zijn.


bron : www.youtube.com
auteur : Laura De Smet 5 gwwB 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten